Denne kan jeg på ingen måte ta æren for selv, har fått den fra en venninne som til og med serverte den i sitt eget bryllup.
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 teskje karri (sterk)
(I tillegg kan også gjerne litt chili benyttes hvis man ønsker en litt heftigere suppe)
Kutt løk og hvitløk og fres det sammen med karrien i smøre eller olje.
1,5 terning fiskebuljong
4 dl vann, innkl. blåskjell-saften
2 dl hvitvin
svart pepper
Blandes med løk-mixen og gis et oppkok. Dette kan godt gjøres dagen før
suppa skal serveres, slik at basisen får stå og utvikle seg mest mulig.
Når suppa så skal tilberedes for servering, har du oppi følgende:
3 (store) skjeer tomatpure (eller en boks hermetiske tomater).
1,5 dl fløte
1 beger lettrømme (erstatt evt. creme fresh & fløte for å unngå klumping av suppen)
1 knippe dill
Kok opp og putt oppi følgende rett før servering:
250 gr. blåskjell (obs! allergier...)
500 gr. reker
600 gr. torsk/sei eller annen fisk
Dette er suppe til 4-6 personer...
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar